Rijopleiding

Ik help jou graag bij het halen van je rijbewijs

Rijschool Vergeer staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en professionaliteit. Ik vertel je graag wat je kunt verwachten van jouw rijopleiding.

Theorie

Voordat je praktijkexamen kunt doen, heb je eerst je theorie-examen behaald. Je kunt het beste starten met je theorie zodra je begint met rijles, het examen kun je zelf plannen via het CBR.

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Daarom biedt Rijschool Vergeer de (digitale) theorie-opleiding aan via de PlanGo app. Hiermee leer je alles voor jouw theorie-examen op één handige plek. De PlanGo theorie-opleiding bestaat uit heldere video’s en uitleg, verdeeld in verschillende onderwerpen. Door de datum van jouw theorie-examen in te vullen in de app, krijg je vervolgens een persoonlijke planning per week. Je krijgt duidelijke uitleg, kunt deeltoetsen maken en jezelf voorbereiden met handige oefenexamens. Dit alles sluit optimaal aan op het daadwerkelijke theorie-examen bij het CBR.

theorie-opleiding via plango app

Praktijk

Een rijles duurt meestal anderhalf uur. Zo hebben we genoeg tijd om de lesstof te behandelen en te oefenen. Samen spreken we af waar je wordt opgehaald en teruggebracht. Je hoeft dus niet naar een locatie toe te komen. We zorgen in de auto vooral voor een hele veilige en ontspannen sfeer. Dat is niet alleen prettig, maar ook effectief. Zodat jij je als leerling optimaal kunt ontwikkelen tot een vaardig en zelfstandig bestuurder.

Allerlei verkeerssituaties komen in de rijlessen aan bod. In de PlanGo-app kun je al jouw lessen en ook steeds je vorderingen terugvinden. En als je het wilt, kun je in deze app ook de PlanGo theorie-opleiding volgen. Voor meer informatie over de rijopleiding, zie Rijopleiding in Stappen

Tussentijdse toets

Voordat je praktijkexamen doet, kun je nog een tussentijdse toets (een soort oefenexamen) afleggen bij het CBR. Dat is een fijne manier om alvast te wennen aan de examensituatie, die toch best spannend kan zijn. Leerlingen die een tussentijdse toets hebben gedaan, ervaren vaak veel meer rust en zelfvertrouwen bij het uiteindelijke praktijkexamen.

Daarnaast kun je bij de tussentijdse toets vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen (zoals parkeren, omkeren, hellingproef, achteruit rijden). Die verrichtingen hoef je bij het praktijkexamen dan dus niet meer te doen, dat is fijn. Je rondt je rijopleiding af met het behalen van het praktijkexamen bij het CBR. En als je geslaagd bent: dan alleen nog jouw rijbewijs aanvragen in de gemeente waar je woont!

Rijopleiding in Stappen

Tijdens de rijopleiding wordt gewerkt volgens de zogenaamde RIS-methode, de ‘Rijopleiding in Stappen’. Met de vier modules uit het RIS-praktijkboek, leer je op een stapsgewijze en gestructureerde manier autorijden.

1
De auto bedienen en beheersen
2
Makkelijke acties en verkeerssituaties
3
Moeilijke acties en verkeerssituaties
4
Veilig en verantwoord rijden
rijschool vergeer ris gecertificeerd rijopleiding in stappen

Rijschool Vergeer is RIS-gecertificeerd

Gecertificeerd RIS-instructeur

Jouw instructeur heeft een extra opleiding gevolgd om volgens deze methode te kunnen én mogen werken. Met het speciale RIS-praktijkboek bereid je je steeds voor op je lessen, waardoor je sneller stappen kunt zetten. De instructeur houdt je vorderingen ondertussen bij op een duidelijke (digitale) leerlingkaart. Daardoor heb je steeds inzicht in het verloop van je rijopleiding.

Voordelen van de RIS-methode

Het gebruik van de RIS-methode zorgt voor veel meer rust en structuur in de rijopleiding. De leerling én de instructeur hebben met de RIS-methode steeds een goed beeld van hoe de leerling zich ontwikkelt. Dat geeft duidelijkheid. Omdat je zelf met de RIS-methode een deel van de voorbereiding thuis doet (en dat is niet meer dan 5 – 10 minuten per keer), houd je in de rijlessen meer tijd over om daadwerkelijk te rijden. Dat geeft dus meer praktijkervaring.

Wil je liever zonder RIS-methode en -praktijkboek een rijopleiding volgen, of je alleen even opfrissen met wat losse rijlessen? Dat kan natuurlijk ook. Er is altijd voldoende tijd voor uitleg door de instructeur.